Verken de stad Rotterdam

Ga een hapje eten in de Markthal

De Markthal is een grote overdekte markthal. De indrukwekkende buitenkant heeft de vorm van een hoefijzer, terwijl het interieur meer dan 100 verschillende eetstalletjes en restaurants heeft. Er is ook een supermarkt en zelfs een gratis historische tentoonstellingsruimte met archeologische vondsten die tijdens de bouw zijn ontdekt. Er is ook een grote muurschildering van voedsel, bloemen en insecten die het gewelfde interieur bedekt. Het is een geweldige plek om te snacken en mensen te kijken.

Het Nieuwe Instituut

Het Museum voor Architectuur, Design en Digitale Cultuur biedt een unieke kijk op de moderne samenleving. Met tentoonstellingen gericht op de drie thema’s (design, architectuur en cultuur), is het een inzichtelijke plek om meer te leren over de hedendaagse architectuur van Rotterdam. Het nabijgelegen Huis Sonneveld, gebouwd in modernistische Nederlandse functionalistische stijl, maakt deel uit van de collectie van het museum en is te bezoeken met hetzelfde toegangsbewijs van 14 EUR.

Dwaal door de dierentuin van Rotterdam

Dierentuin Rotterdam is een van de oudste dierentuinen van Nederland en wordt beschouwd als een van de beste dierentuinen van Europa (geopend in 1857). Met een oppervlakte van meer dan 60 hectare kunnen bezoekers een reis “rond de wereld” maken door de verschillende dierententoonstellingen en giraffen, ijsberen, olifanten en meer zien. Er is hier ook een ontspannende botanische tuin en een aquarium. Entree is 23,50 euro.

Grote of Sint-Laurenskerk

Deze middeleeuwse protestantse kerk is het enige overgebleven laatgotische gebouw in Rotterdam, dat oorspronkelijk een middeleeuwse stad was. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk gebombardeerd, waardoor alleen de muren intact bleven. Het was een van de weinige gebouwen in de stad die werd gerestaureerd in plaats van vervangen. Er is een toren die je in de lente/zomer kunt beklimmen en drie enorme orgels – waaronder het grootste orgel van Nederland. De toegang is 3 EUR en het kost nog eens 6 EUR om de toren te beklimmen.

Bezoek het Maritiem Museum

Dit museum is het oudste en grootste museum van Nederland. Het is een meeslepende ervaring die zes eeuwen maritieme geschiedenis beslaat via zijn functionele historische schepen en kranen. Sommige van de interactieve tentoonstellingen omvatten een reis naar de kust en leren over de drugshandel (veel van de drugs in de wereld worden per schip verhandeld). Kaarten kosten 14 euro.

SS Rotterdam

Verblijf op de SS Rotterdam

Het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn is nu niet alleen een attractie die rondvaarten aanbiedt, maar u kunt er ook echt slapen aan boord. Tussen 1959 en 1971 maakte het schip trans-Atlantische reizen tussen Europa en Amerika. Nadat vluchten trans-Atlantische boottochten hadden stopgezet, werd het een vijfsterrencruiseschip. Het ligt nu aan de kade in Rotterdam. Audiotours duren 1 of 2 uur en kosten tussen 12,95-16,50 EUR. Overnachten kost ongeveer 80 EUR.

Bron: Reserveer Taxi